pandangan tiba-tiba kabur?

OMG!!!! wahai ALLAH, apa dah jd dgn mata aku nih??

mungkin ada di antara kita yang mengalami masalah yang sedemikan kan??

i cuma nak berkongsi 1 kes, ade sorang kakak ni, dulu die pakai spek, tapi dah tak pakai spek dah skrang ni bcoz die dah wat LASIK dua-dua mata. and she is so happy without glass. free without glasses sapa tak mau kan. i pon gembira dgn keadaan die.

ape yang bagus kat kakak ni die mesti akan datang jumpa i paling kurang pon once a year for regular check up. kene contohi sikap kakak ni tau..

unfortunately what happen, die mai dgn mengadu penglihatan die tibe2 kabur.. i pon shock jgk la die takut LASIK surgery yang die bwat, rosak….


i pon check la, check punye check, i found her cornea cloudy, 1 side je, the other side remain. the best part is the cloudy cornea cume within part yang die bwat LASIK je. 

secondly, i check die punye eye pressure, YA ALLAH, pressure die overshoot to45mmHg and other side just 15 mmHg. straight i habaq (keluaq loghat kedah dia dah) kat die, akak kene p jumpe oftal secepat mungkin… acute glaucoma ni kak…

C/D 0.6

die pon accept my recommendation, and p jumpe oftal, few days later, oftal reply my letter and confirmly she has acute glaucoma and under treatment.

Alhamdulillah cepat. kalao tak it may cause blind and vision die akan rosak teruk.

nasihat kepada pembaca, if anything goes wrong to ur any part of your body, do not late, for our own good jgk.

slamat membaca


About these ads
Categories: Kes Sebenar, Penemuan, Penyakit, Uncategorized | Tags: , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 30 other followers

%d bloggers like this: