Teleng = Head Tilt.

Korang tahu tak teleng itu ape?alaaaa..yg pandang org ekor-ekor mata tuh..yang kalau pandang orang gaya macam nak carik gaduh tuh..paham tak??kalau tak paham tgk gambar bawah nieh, cmfrm korang faham (^___^)

haaaaa faham dah ape itu teleng??ataupun bahasa kampung kite pangil head tilt. sebab terjadinya teleng nieh banyak, klu dalam kes ako, disebabkan kenan;D betolllll…seriussss…tak tipu..ako nieh kenan nasib kenan teleng klu kenan lain kes naya gak ah..

dalam saintifiknya sebab teleng ada dua; satu disebabkan faktor tabiat kedua sebab kelemahan otot mata. sebab kenan tak de;P hahahaha..

kelemahan otot mata itu akan menyebabkan pada sesetengan sudut penglikatan kabur, jadik untuk mencari sudut yg jelas kadang-kadang kita tidak sedar muke dah senget mata dah ketepi..

kalau korang xnak jadik macam pakcik diatas, perlulah memeriksa kekuatan otot mata, melakukan ujian katup berprisma, terapi penglihatan dan membetulkan ralat refleksi dari awal lagi.

Sebarang komen dari anda, amat kami hargai. Sebarang kesulitan boleh hubingi kami di alamat dan no tel, seperti yang tertulis di kanan page.

Advertisements
Categories: Penemuan, Penyakit | Tags: , , , | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Teleng = Head Tilt.

  1. mizznina

    hahaha.. tul ker teleng tue mmg ada kena mengena ngan masalah mata? saya ingat coz masa mak saya kandungkan saya, mak bnyk mkn tengkok ayam jd org tua kata saya kenan.. mmg takde faktor kenan ker?

  2. mizznina

    apa itu ujian katup berprisma?

    • ujian katup berprisma adalah ujian untuk mengetahui magnitud juling itu. kite nak mengetahui berapa banyak prisma yang diperlukan utk merawat masalah juling teleng tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: