2nd Day

Maaf kepada semua, atas keterlewatan ini..hahahahaha~~patutnye semalam, tapi still xde tindakan dr tuan punya kamera yg lain makanya terpaksa tertangguh sesi hupdate blog nieh..oke dah bole sambung our 2nd days di Phuket!!

pagi-pagi lagik dah bangun dengan penuh semangat CUTI weyh CUTI!! musti semangat!!;D hehehehehehe, destinasi pertama kami “KARON VIEW POINT” dekat sini hanya melihat pemandangan phuket dari atas bukit, tak berapa atas sangat gak;P faham tak??kalau tak faham sila buat-buat faham k..


bole tulis nama temp sebab ader dlm gambar..hahahahahahaha kantoi!!

tempat nieh dibuat khas untuk lihat view laut dibelakang tuh jerk..

pemandangan laut dibelakang kami..

tak lengkap kalau takde pic kami kannn..kannnn..hahahhaha~~

next destination is…pearl store!!yeahhhh!!shoping time..but not me T___T ..di Pearl Store kami diberi penerangan serba sedikit, tentang mcm mana pearl itu dihasilkan, dan macam mana untuk kita kenal pasti yang mana tulin dan yg mana palsu, nak tahu??

satu-satunya gabar di pearl store, hehehehehe hope bole faham bila saya ckp “shoping time!!” means no pic too busy shoping=P hahahahahaha~ sbnarnye ader dlm kamera org lain, tapi masih pending lagik picture-picture nieh..jangan sedeyh saya akan hupdate nanti k..

Next ke kedai gajus, sumpah banyak pilihan, nak gajus masak ape??cakap jerk cmfrm ader..gajus coklat??ader..gajus butter??ader..so time nieh pilih mcm nak gila, bile dah sampai kaunter mcm tak percaya mau taknye habis sampai 2000bhat…hoihhhhh baru hari ke-2..

depan kedai tuh ader pokok gajus, siap berbuah lagik haaaaa..so sape-sape yg tak tahu bentuk buah gajus jangan runsing, gambar diatas itu adalah buah gajus..;D

replika gajus sebesar-besarnye didepan kedai..siap dolphin ngn naga buana kat blakang tuh, saya tak faham ape kaitannya dengan gajus..hurmmmmm..maybe feng sui kot;D

selesai di kedai gajus, terus ke kedai madu..kat sini kami di beri penerangan yg cukup jelas tentang madu, makanan lebah, dan juga susu lebah, cara ketahui madu asli atau tidak..tapi yang sayangnya kat sini, tak boleh tangkap gambar T__T sayang..tapi stil ader muke 2org nieh hahahahahahaha~~

selesai di kedai gajus kami menuju ke, Premium Store..kat sini saya banyak jalan dan membuang masa, sebab tempat nieh nampak elegent tapi kurang dari segi layanan, maybe mereka rasa store mereka dah cukup gah, sehinggakan xperlu layan cust yg masuk..so pusing-pusing bosan duduk sembang..=P hehehehehehhehe picture banyak tapi pada kamera lain as usual..haihhhh too bad huh??

Saya rasa 2 picture nieh cukup menggambarkan suasana Premium Store ini, nak pic yg lebih terperinci, tungguuuuu..

Selepas Premium STore, next destination MAKAN!!makan time!!woahhhh time nieh ingat sangat lunch kol 230ptg, sbb nyaris-nyaris nak gastrik laaaa tunggu nak makan..haihhhh..makan tak elok dilewat-lewatkan tahu??owh temp makan xde pic, sbb busy M.A.K.A.N ;D

after lunch, terus menuju ke shooting arena..kat sini jugak ader MPV, gajah, dan juga go-kart. tapi semua tuh kami tak main, mahal okeeee.. setiap game tuh 850bhat..hoihhhhhh..tadi kat gajus dah habis 2000bhat mana ader modal lagik.. tapi kami semua sempat naik GAJAH!!yeah!!

bukan si kecik yg takot tapi yg besar tuh yg lelebih takot, siap nyanyi lagu twinkle twinkle little star..sekalik kene marah ngn sikecik “i cannot sing!!” terus tukar nyanyi lagu kebahagiaan dalam perpisahan..hoihhh gayat-gayat!!pakai rain coat sbb hujan time kami naik, dah stat jalan, hujan pon berhenti (-__^”) dua-dua kat atas nieh dalam picture nampak hepi jerk, tapi hakikatnya sebaliknya..hahahahahaha~~

stiap orang akan dapat satu hasil anyaman..

total semua hasil anyaman;D

next destinasi adalan sunset, ayat abg mat “orang kate kalau dtg phuket tapi tak tengok sunset sama macam tak datang..baik jangan datang phuket kalau tak tengok sunset”

sebelum sunset..tapi dah almost sunset..

detik-detik yang ditunggu..

yaaaa..mmg nampak sunset ketika ini..

selesai di sunset, kami semua bergerak untuk makan dinner!!selesai dinner singgah lagik kedai di pekan phuket, tapi tak sempat beli ape 30min jerk masa yang diberi T___T sampai ke hotel Aloha Villa Hotel tepat jam 10.30malam..bersiap..mandi..kuar menapak di keliling hotel lagik sambil makan eskrim walls perisa kiwi..hoihhhh xsedap, sedap lagik perisa berry. 2 perisa yang ada di phuket tetapi tiada di Malaysia (^____^)

kali nieh xde picture untuk night life, sebab lebih kurang sama seperti malam pertama kami di Patong Beach!! so nantikan sambungan percutian kami..daaaaaaaa~~

Categories: Bercuti, Kristal Optometrist | Tags: , , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: