Penang-Melaka-KL part 1

Bismillah..(tarik nafas dalam-dalam) Assalamualaikum semua!! setelah sekian lama..lama ker??seminggu laaaa dari tarikh berangkat, kini baru berkesempatan untuk menghapdate blog nieh tentang percutian ke-2 Kristal Optometrist!!

idea pada awalnya hanyalah ronda-ronda KL, tetapi berubah memandangkan KL-Melaka hanyalah mengambil masa 1jam perjalanan..maka perjalanan terus maju ke depan ke…..MELAKA!!!yeah!!!MELAKA here we come!!!

oke..oke stop talking (actually not talking laaaa more too writing..) stat uploading the pic!!!fast laaaa..aiiyoooo..

semasa bersoq (faham tak??bersoq tuh apa??bersoq=bersahur..kekekekekekek~)

niat dihati nak tangkap gambar “welcome to melaka” sekalik lambat sangat, last-last pic nieh yang sempat ditangkap.

di depan a Famosa..

selesai di A Famosa, teruskan menapak ke Istana Kesultanan Melaka.

nak describe muka-muka nieh pon payah gak, nak kata muka lapaq nasik, pagi lagik time tuh, nak kata muka khusuk baca sejarah, mata pandang tempat lain.. mcm blurrr jek..

sawadikap!!oke salah channel..

MERDEKA!!!!MERDEKA!!!MERDEKA!!

tapak-tapak awal, naik tangga batu cave=P time nieh sempat senyum lagik memasing, sampai kat tengah sumer muke tahan dahaga, dugaan bulan puasa (-___-“)

bukti kami sampai di atas..sumer sampai oke!!tiada yg berpatah balik (^___^)

1…2…3..POSE!!

nice one!!i love it!!

ODW turun

teruskan perjalanan..(cute tak pic neih??sape ckp cute angkat tangan!!)

melepaskan lelah dulu, b4 melawan gerai-gerai..

oke stop!!pic lagikkk..

dan lagikkk..

cam tak jalan neih??kalau org melaka ckp xcam tipu sangat laaaa..nieh la jonker walk..siang mcm xde ape sangat tapi yg meriahnya malam minggu.

nieh bukan next destination k..nieh just pit stop tuk bergambar=P

sbnarnye disinilah destinasi kami menelusuri jalan jonker walk itu..nasib sempat ambik pic kat lua nieh, kat dalam permis xbole ambik foto tahu??

1mm pon xbergerak keretapi tuh, percayalah..

oke cukup-cukup lah tuh cerita kat melaka, bila lagik nak cerita berbuka di Boulevard??heheheheheheh!! next post oke!! daaaaaaa~~mau carik pasar ramadhan berdekatan, lapaq kuih talam..

Categories: Bercuti, Kristal Optometrist | Tags: , , , , , , , | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Penang-Melaka-KL part 1

  1. Pingback: Penang-Melaka-KL Part 2 « Kristal Optometrist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: