Trip Kristal Optometrist kali ke-4 vol1

Maaf sebab ambik masa yang agak lama untuk menapis gambar-gambar yang ingin di publish di blog Kristal Optometrist. So mari kita mula kan dengan perjalanan ke KLIA.

930malam:- semua warga Kristal dah mula menyibukkan diri, memastikan kedai yang ingin di tinggalkan, dalam keadaan bersih, dan semua plug di tutup.

10.15malam:- semua bergerak pulang untuk membersihkan diri sebelum bergerak terus ke Bandar Perda, Bukit Mertajam, tempat perhimpunan.

12tengah malam:- 2buah kereta (Alphard dan Tiguan) bersedia memulakan perjalanan  ke KLIA.

630pagi:- tiba di KLIA


satu-satunya warga Kristal Optometrist yang tidak bersama-sama kami dari Kulim. (sebab dia dah jadik warga KL dah sekarang=P)

menyusun dan menunggu bagasi di daftar masuk=)

Muka baru bangun tido bagi yang tidak memandu, muka tak cukup tido bagi yang memandu terus dari jam 12tengah malam-630pagi (6jam setengah Kulim-KLIA pengsan@__@)


selesai pengurusan bagasi, semua orang setuju untuk ke food court, isi perut dulu =)

8.20pagi:- diberi taklimat serba ringkas oleh wakil dari POTO travel.

8.45pagi:- masuk

semua nak cuba pagar automatic time check in =P terkial-kial la jugak, almaklumlah bukan tiap bulan cop pasport;P

selesai semua urusan check in, tunggu dapat green light untuk masuk flight.

muka letih, dalam minda pikir “naik flight qada TIDO!!”

9.15pagi:- masuk flight, ambik tempat masing-masing, letak kabin luggage ke tempatnya, pakai seat belt, letak kepala ikut sedap, terus pejam mata -___- zzzZZZZZZ..

Perjalanan dari KLIA ke Hong Kong mengambil masa 3jam lebih, kalau senang nak kira bole cakap 4jam lahhh..

130petang:- sampai di HK

yeay!! cop pasport!! yea..yea.

menunggu travel agen dari Hong Kong ambik kami=)

1st day Bas KUNING menyambut ketibaan kami.

1st destination is “Ladies street”

Diberi, tahu “anda ada masa selama 2jam untuk shopping!!”(dialog dah di translate siap-siap=P)

ader yang 5helai=HK 100; ada yang 6helai=HK100

beats kat sana sangat murah oke!! sangat!!

time untuk makan!! hoyeh!! hoyeh!!

masing-masing dengan muka penat, menunggu kunci bilek.

830malam:- sampai di regal riverside hotel. aktiviti tamat untuk hari pertama..masuk bilek berendam dalam tub dengan buih sabun penuh bilek air, masuk bawah selimut gebu, tilam tebal, terus zzzzzzZZZZZZZ..

bersambung..

Advertisements
Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: