Trip Kristal Optometrist kali ke-4 vol1

Maaf sebab ambik masa yang agak lama untuk menapis gambar-gambar yang ingin di publish di blog Kristal Optometrist. So mari kita mula kan dengan perjalanan ke KLIA.

930malam:- semua warga Kristal dah mula menyibukkan diri, memastikan kedai yang ingin di tinggalkan, dalam keadaan bersih, dan semua plug di tutup.

10.15malam:- semua bergerak pulang untuk membersihkan diri sebelum bergerak terus ke Bandar Perda, Bukit Mertajam, tempat perhimpunan.

12tengah malam:- 2buah kereta (Alphard dan Tiguan) bersedia memulakan perjalanan  ke KLIA.

630pagi:- tiba di KLIA


satu-satunya warga Kristal Optometrist yang tidak bersama-sama kami dari Kulim. (sebab dia dah jadik warga KL dah sekarang=P)

menyusun dan menunggu bagasi di daftar masuk=)

Muka baru bangun tido bagi yang tidak memandu, muka tak cukup tido bagi yang memandu terus dari jam 12tengah malam-630pagi (6jam setengah Kulim-KLIA pengsan@__@)


selesai pengurusan bagasi, semua orang setuju untuk ke food court, isi perut dulu =)

8.20pagi:- diberi taklimat serba ringkas oleh wakil dari POTO travel.

8.45pagi:- masuk

semua nak cuba pagar automatic time check in =P terkial-kial la jugak, almaklumlah bukan tiap bulan cop pasport;P

selesai semua urusan check in, tunggu dapat green light untuk masuk flight.

muka letih, dalam minda pikir “naik flight qada TIDO!!”

9.15pagi:- masuk flight, ambik tempat masing-masing, letak kabin luggage ke tempatnya, pakai seat belt, letak kepala ikut sedap, terus pejam mata -___- zzzZZZZZZ..

Perjalanan dari KLIA ke Hong Kong mengambil masa 3jam lebih, kalau senang nak kira bole cakap 4jam lahhh..

130petang:- sampai di HK

yeay!! cop pasport!! yea..yea.

menunggu travel agen dari Hong Kong ambik kami=)

1st day Bas KUNING menyambut ketibaan kami.

1st destination is “Ladies street”

Diberi, tahu “anda ada masa selama 2jam untuk shopping!!”(dialog dah di translate siap-siap=P)

ader yang 5helai=HK 100; ada yang 6helai=HK100

beats kat sana sangat murah oke!! sangat!!

time untuk makan!! hoyeh!! hoyeh!!

masing-masing dengan muka penat, menunggu kunci bilek.

830malam:- sampai di regal riverside hotel. aktiviti tamat untuk hari pertama..masuk bilek berendam dalam tub dengan buih sabun penuh bilek air, masuk bawah selimut gebu, tilam tebal, terus zzzzzzZZZZZZZ..

bersambung..

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: