Koleksi terbaru FENDI

Koleksi FENDI – terdapat pelbagai koleksi FENDI yang boleh anda dapati di KRISTAL OPTOMETRIST. Di bawah adalah beberapa koleksi yang masih available.


FENDI An Exclusive Brand

Syarikat kecil ini telah ditubuhkan pada tahun 1918 oleh Adele Casagrande, memulakan perniagaan sendiri dengan menghasilkan barangan kulit dan bulu. Selepas perkahwinannya dengan Edoardo Fendi, mereka akhirnya berjaya melancarkan label mereka sendiri “Fendi” pada tahun 1925 yang memberikan mereka kejayaan besar di Rom, Itali. Pada tahun 1932, Fendi membuka sebuah kedai yang lebih besar di tengah-tengah kawasan perniagaan utama pada Veneto, yang akan menjadi popular untuk item bulu buatan mereka.

Menjelang 1946, generasi ke-2 Fendi, Paula kemudian terlibat dalam perniagaan keluarga. Ini tidak lama kemudian diikuti oleh adik-adiknya yang lebih muda selepas tamat pengajian sekolah mereka, untuk mengambil bahagian dalam perniagaan ibu bapa mereka. Kelima-lima anak perempuan telah komited dalam membangunkan kreativiti mereka dan ketukangan unggul untuk mencipta reka bentuk moden dalam produk kulit dan bulu.

Logo yang menggunakan huruf FF mula diperkenalkan pada tahun 1965, selepas Fendi bekerjasama dengan pereka muda terkenal bernama Karl Lagerfeld.

Kini, Fendi telah membuka 53 kedai dan butik perdana di seluruh dunia, tetapi baru-baru ini mempunyai sementara ditutup beberapa kedai di Jepun disebabkan oleh gempa bumi tragis dan Tsunami sehingga 21 Mac, 2011.

Advertisements
Categories: Fasion, Koleksi | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: